Välkomna till min värld fylld av hästar, vänner, resor och kärlek!

Jag är en 32 årig lycklig tjej som gifte mig med mitt livs kärlek den 1 december 2011 och nu ser fram emot allt spännande som händer i mitt liv =) Vi fick vår son Ludwig den 4 mars 2013 och har en mysig och spännande tid framför oss!

söndag 13 november 2011

Wellington och Taupo

i fredags tog vi farjan fran Picton (Blenheim) till Wellington, Nya Zeelands huvudstad, for nagra dagar i storstan. Wellington ar en otroligt mysig, trevlig och partyglad stad! Vi bodde mitt i smeten med var campervan pa typ en helt vanlig asfaltsparkering som de kallade for camping.. sjukt dyrt och omysigt men det va verkligen smidigt att kunna ga overallt och inte behova passa bussar m.m.

Det blev en hel del sighsteeing och annu ett stort plus med Wellington ar att nastan alla museer och sana saker var gratis! Vi gick t ex pa deras nationalmuseum som va 5 vaningar hogt och fyllt med allt mojligt och aven en rundtur i deras regeringsbygnad (som ser ut som en bikupa utifran och kallas for "bihive).

Vadret forsatte tyvarr sin trakiga trend med moln och lite regn. Men men det va helt ok! Kvallarna spenderade vi faktiskt inte pa puben utan pa bio! Det va ratt skont att gora nat sant normalt mitt i det har galna backpacker-livet som man lever nu.

Idag akte vi pa en "sagan-om-ringen"-rundtur. Jattefin natur och kul att hora om inspelningarna men man sag ju inga spar av inspelningen.. mer typ att vi fick se en bild pa en scen ur filmen och sa pekade gudien pa ett trad och sa " ser ni att det ar det tradet".. ha ha.. jaja, men det va som sagt jattefint och han hade mkt kul att beratta. Han va sjalv med i filmerna som en orch eller vad det nu va.. Vi traffade den 2a svensken pa hela resan (verkligen inte manga skandinavier har) och hon och hennes norska pojkvan var ute pa en jorden runt resa som skulle vara 8 manader. Haftigt!

Jag maste beratta om de fantastiska informations-centralerna som finns overallt!! Nar vi tog farjan till Wellington sa hade de en sadan som tillhor kedjan "i-site" som vi har besokt pa flera andra stallen, och den mannen dar va sa engagerad och bra. Vi ville egentligen bara ha hjalp med bra boende i Wellington men han borjade fraga om var resa pa nordon och vad vi hade planerat. Vi berattade vilka stallen vi ville till och vad vi ville gora, sen hjalpte han oss att lagga upp en bra plan eftersom han vet hur lang tid det tar att kora overallt samt var det ar bast att bo och var vi kanske borde ha en extra dag osv.. Det slutade med at 1,5 h senare hade han lagt upp en jattebra resrutt till oss och aven bokat in oss pa nagra olika aktiviteter som vi hade tankt gora. Jatteskont!!!

Idag korde vi till Taupo och har e saaaa fint! vi bor med utsikt over den stora sjon :)

imorn har vi varit har 2 veckor och har bara 10 dagar kvar pa nya zeeland. Kanns som det kommer vara ganska lagom att bege sig vidare, ser verkligen fram emot Fiji!!

1 kommentar:

  1. Hej!!
    Jättekul att följa er resa! Vilket äventyr ni är ute på! Njut!!
    Kramar från Singapore!

    SvaraRadera