Välkomna till min värld fylld av hästar, vänner, resor och kärlek!

Jag är en 32 årig lycklig tjej som gifte mig med mitt livs kärlek den 1 december 2011 och nu ser fram emot allt spännande som händer i mitt liv =) Vi fick vår son Ludwig den 4 mars 2013 och har en mysig och spännande tid framför oss!

söndag 6 november 2011

Jagad av sjölejon!

Sitter i sängen i bilen i Portobello, Dunedin. Regnet faller och det är vi rätt vana vid just nu. Det har verkligen varit omväxlande väder här på Nya Zeeland. Fortfarande inte en riktigt solig dag utan mest moln och så har det antingen regnat eller snöat. Inte en hel dags uppehåll. Men det gör faktiskt inte så mkt än så länge. Jo, när det blev en köldknäpp häromdagen å snöade å va runt nollandå va det jobbigt för det va så kallt. Vi är sjukt tacksamma att vi tagit med underställ, skidstrumpor och fleecetröja!!

Kryssningarna i Milford souinds och Doubtful sounds va härliga. Underbara vattenfall, vackra fjordar, pingviner, sälar och delfiner!! Supertrevlig personal på båtarna och god mat!! Det va härligt att få se delfinerna, jag har alltid velat det men aldrig lyckats förut. :) Efter 3 spännande dagar och nätter i fjordarna så åkte vi tillbaka till Queenstown och igår så gjorde vi en kombinerad aktivitet. Först åkte vi Jetbåt i en smal flod mellan bergen, sen flög vi helikopter upp i bergen och blev avsläppta där för att åka/paddla forsränning ner för floden. SÅÅÅÅÅ COOLT!! Jag va skiträdd för forsränningen men det va bara kul och en riktig adrenalinkick!!

Idag körde vi till Dunedin och tog in på camping på en liten halvö utanför. Här blev vi upphämtade och åkte på en flera timmar lång vildmarksutflykt. Den va sååå bra!! Vi fick se albatrosser, pingviner på ca 15 m avstånd på stranden och vi blev jagade av sjölejon... ha ha ha.. alla vilda djur.. Vi vandrade till en strand där pingvinerna och sjölejonen lever och väntade tills det kom in lite pingviner från havet.. å de spatserade förbi oss rätt nära, lite småskeptiska till oss dock. SÅÅ SÖTA! Och sjölejonen låg bara å degade som stora stenar, ända tills en tyckte vi kom lite för nära och då jagade han iväg oss ut från stranden upp på klitterna.. ha ha ha! Läskigt men kul!

Har så mkt att skriva men så lite batteri i datorn just nu så det får bli bilder och mer inlägg en annan dag!!

Stor kram på er alla

1 kommentar: