Välkomna till min värld fylld av hästar, vänner, resor och kärlek!

Jag är en 32 årig lycklig tjej som gifte mig med mitt livs kärlek den 1 december 2011 och nu ser fram emot allt spännande som händer i mitt liv =) Vi fick vår son Ludwig den 4 mars 2013 och har en mysig och spännande tid framför oss!

lördag 26 november 2011

Bye bye New Zealand!

De sista dagarna på Nya Zeeland var fina. Söndagen fortsatte vi med sightseeingen med Pat och Mich. Lite fler vulkanbesök, hälsade på Pats mamma, åkte till några fantastiska surfarstränder som som ut som Bondi beach i Australien, hälsade på deras hippie-vän som bor typ mitt i skogen och mkt mer. En härlig dag.

Måndag morgon åkte P & M till jobbet och vi begav oss istället lite norrut till the Koromandel, ett mysigt område med fina stränder. Vi hade turen att få två riktigt fina sommardagar där. Första dagen var vi på Hahei-stranden som var magnifik med sin vita sand (nääästan som i Falsterbo).. och andra dagen blev det Hot Water Beach som var lite annorlunda. Det är nämligen så att någon kilometer under den stranden så finns där extremt heta stenblock som värmer upp vattnet. Vattnet stiger sen och rinner ut på vissa ställen på stranden. Tar man då och gräver en grop precis där så får du en jättevarm pool :) Det va väldigt mkt folk där och vattnet var för hett så vi grävde långt ner vid vattenbrynet så det kom in små vågor med svalare vatten från havet. Trevligt men inget man behöver göra igen ;)

På onsdagen så fyllde min älskade Mange 31 år. Förmiddagen spenderades på ett flygfält utanför Auckland.. det var nämligen 3e gången jag skulle försöka hoppa fallskärm.. Men även denna gång så blev det inställt ( efter 2 timmars påklätt väntande) på grund av att det var för blåsigt.. Så nu har jag försökt 3 gånger och ger upp.. Det blir inget fallskärmshopp för min del, jag nöjer mig med vårt bungyjump. Bungyjumpet var för övrigt min födelsedagspresent till Mange så den hade han redan fått. Retsen av fölsedagen spenderades inne i stan i auckland. Vi sa hejdå till vår kära van som vi bott i i 3,5 vecka och sen strosade vi runt i affärer, fikade och annat trevligt. Middag var bokad högst upp i den roterande restaurangen i SkyTower (ca 200 m högt) kl 19.45 då Pat och Mich skulle komma och möta upp. Vi bjöd dem på middagen som tack för att vi fått bo hos dem och de blev jätteglada, de hade faktiskt aldrig ens varit uppe i tornet så det va roligt även för dem.

Sista timmen innan vi möttes upp så gick jag och Mange på ett kasino i samma byggnad och drack lite drinkar.. Måste skryta lite med att när vi gick in där så stoppade vakten mig och sa att där faktiskt var en åldersgräns på 20 år... ha ha ha... åh, sa jag, tack men det va länge sen jag va 20 ;) han tittade lite snett på mig men släppte sen in mig.. ha ha.. härligt att misstänkas vara 20 när man precis fyllt 30.. hihi..

Middagen var suuupergod och utsikten över Auckland var magnifik. Det var ett riktigt bra sätt att avsluta Nya Zeelandsvistelsen på. Tidigt nästa morgon flög vi nämligen till Fiji och sa hejdå till Nya Zeeland för gott.

Lite smått och gott om Nya Zeeland:

Det är aldrig högre hastighet än 100 km/h på vägarna, och knappt någon kör fortare än så.. intressant med tanke på hur få i Sverige som kan klara av att hålla sig till 110 på motorvägen..

Södra ön hade mycket vackrare natur, enorm skillnad!! Vi tyckte synd om dem vi träffade som bara skulle resa runt norra ön.. många av dem sa att de inte tyckte att naturen va så speciell och det är den inte på norra ön.. synd att de gåt miste om det bästa.. Vägarna är dock trevligare att köra på i norr, för i söder är de så himla smala och extremt kurviga.. Dock mkt mer trafik på norra ön.

De har rätt dåliga löner i landet så många flyttar till Australien där lönerna normalt är minst dubbelt så höga.. Synd..
Befolkningen i landet är bara 4,5 miljon ungefär.. varav 1,3 miljoner bor i Auckland.. snacka om snefördelat.. många tomma ytor.. roligast är att det finns ca 25 miljoner får i landet.. ha ha.. I övrigt så har man sett enormt mkt både får, kossor, hästar och hjortar överallt.

De har bar 3 veckor (eller 4 om de har tur) semester och man blir bara mammaledig med lön i 14 veckor och mannen får bara ledigt typ 2 veckor. Våra vänner Mich och Pat kommer göra så att Pat kommer säga upp sig från sitt jobb när det är dags att bli pappaledig så får de leva på hennes lön tills han är klar med sin pappaledighet och då får söka nytt jobb igen.. Lustigt nog är det där med antal semesterdagar och antal mamma/pappadagar en stor snackis på campingarna när man träffar folk från andra länder.. Vi i Sverige har det verkligen bra med våra villkor!!

Det har varit mkt politiksnack pga att de haft sitt val idag och det ser ut som att den sittande regeringen blir kvar.. inte så bra enligt dem vi pratat med, för de bryr sig inte om miljön och vill bara privatisera..

I varenda stad och liten by finns det thaimat, indiskt, subway och Kentucky Fried Chicken.. Vi har dock inte ätit på nån av dem ;)

Vi har fått mkt beröm för vår engelska när vi pratat med amerikanare, australienare och engelsmän.. känns kul att höra! T o m en engelsman som trodde vi var Nya Zeeländare..

Nya Zeeländarna har verkligen visat sig vara ett trevligt folk. Alla är så glada och frågar hela tiden hur man mår.. lite irriterande ibland, men det är nog mest för att man inte är van vid det.. trevliga typer iaf :)

Tack Nya Zeeland <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar