Välkomna till min värld fylld av hästar, vänner, resor och kärlek!

Jag är en 32 årig lycklig tjej som gifte mig med mitt livs kärlek den 1 december 2011 och nu ser fram emot allt spännande som händer i mitt liv =) Vi fick vår son Ludwig den 4 mars 2013 och har en mysig och spännande tid framför oss!

fredag 18 november 2011

Auckland!!

Kom pa att jag glomde skriva om dagen i Rotorua (i onsdags tror jag det va).. Rotorua ar ett samhalle med valdigt mycket "thermal activity" sa det ar fullt av geijsrar som sprutar da och da, samt kokande sma pooler har och var. Vi korde dit fran Taupo pa morgonen och borjade dagen med besok vid den storsta geijsern, Te Puia. Forst sprutade den bara lite sa vi la oss pa de uppvarmda stenblocken i narheten och plotsligt sa kom utbrottet. Den sprutade hogt och det va kul att se. overallt runt omkring sa fanns det aven en massa sma vattenhal/pooler dar vattnet kokade/bubblade eller sa va det bara en massa lera som bubblade.. det luktade som ruttet agg i hela samhallet, fyy farao!

Efter Te Puia akte vi til ett stalle dar de hade Zorbing. Det ar en flera meter stor plastboll som man kryper in i (hogst upp pa en hog kulle) och sa kastar de in nagra hinkar vatten och sen puttar de ner bollen utfor kullen.. detkandes som att va i en tvattmaskin, ha ha, valdigt mycket roligare an vad det ser ut! jag skrattade sa jag fick ont i magen :)

Sen akte vi till "Hells gate". Later inte sa mysigt men det ar faktiskt ett spa dar man kan bada i heta lerpooler och sulfatpooler (ca 40 grader varma).. Man badade forst i lerpoolen och kunde smorja in sig en massa med leran, kandes som silke, jattefin lera. Sen duschade man av sig (i kall dusch for att sanka sin temperatur) och sen ner i 40 graders poolen. Jattemysigt va det!

Pa kvallen blev vi upphamtade av en buss som tog oss till en Mauri by. Maurierna ar urbefolkningen pa Nya Zeeland och de har en valdigt stor roll pa Nya Zeeland fortfarande. Iaf sa fick vi se en show dar de utkladda som krigare dansade runt och sjong och det va imponerande. De hade tatueringar i hela ansiktet, pa magen, benen t o m pa skinkorna.. haha .. fake tatueringar de flesta for showens skull men anda.. Och de hade inte sa mkt klader pa sig utan sprang runt och dansade och visade det mesta av kroppen. Deras sang var valdigt aggressiv och det gick ut pa att vara sa skrackinjagande som mojligt, t ex rackte de ut tungan och vaste en hel del.. en upplevelse minst sagt.

Igar akte vi till Waitomo Caves och det va verkligen en actionfylld upplevelse! Vi fick kla pa oss vatdrakt, hjalm med pannlampa och gummistovlar (allt fick vi av dem som arrangerade). Sen fick vi forst vira ner oss 27 meter ner i en grotta. Dar nere fick vi vandra at ena hallet och gora olika saker som att ta oss igenom valdigt tranga passager, titta pa lysmaskar, klappa en tam al (tam pga att de matade den avrje dag sa den bryddesig inte nar alla vi 6 pers stod runt den a klappade den).. grottan hade vatten som vi gick i, allt fran jattegrunt till djupt upp till brostet. Sen nar grottan tog slut at det hallet sa la vi oss pa stora svarta badringar (som dack) och sa foljde vi strommen genom den tranga grottan, forbi dar vi hade hissat ner oss och langt at andra hallet i grottan. Val dar borjade vi vandringen tillbaka och gjorde annu flera spannande tranga passager. Till sist fick vi klattra upp de 27 meterna langst grottvaggen. Detta tog runt 3 timmar och var en av de haftigaste aktiviteterna vi gjort..

Vi skrev upp och gick igenom alla saker vi har gjort de har 3 forsta veckorna.. herregud sa mkt vi gjort.. vi foljer budgeten som tur e ;) val utraknat!

Nu ar vi i Auckland, kom hit for nan timme sen och har bara promenerat lite i stan, atit lunch i hamnen och ska strax aka till vara vanner som bor har. Helgen kommer besta av sightseeing och sen far vi se vad vi ska gora man, tis, ons.. Torsdag morgon lamnar vi Nya Zeeland och aker till Fiji... tiden har verkligen gatt fort!!

Vi har fortfarande bara traffat 2 svenskar, annars ar har valdigt mkt tyskar, fransman, amerikanare och australienare. Det ar vaaaaldigt manga nygifta par pa sin smekmanad har ;D hihi..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar